Huur ESD-Meetapparatuur
bij Total ESD Solutions

U bent op zoek naar specialistische ESD-meetapparatuur? Total ESD Solutions beschikt over alle noodzakelijke apparatuur voor betrouwbare metingen en een goede ESD-inspectie.

Overzicht van ESD-meetapparatuur

Klik voor meer informatie op de naam van het apparaat. Voor vragen of advies, belt u + 31 6 22 80 01 20.


Neem contact op

Electrometer / Walking test kit

De elektrometer is geschikt voor het meten van de elektrische spanning op een persoon of voorwerp, terwijl deze zich voort beweegt, of voort bewogen wordt. 


Een interne batterij maakt mobiele applicatie mogelijk. De registratie van de data geschied via een USB interface met bijgeleverde Windows software op een USB stick. U dient zelf te beschikken over een laptop met toegankelijke USB poort.


De elektrometer wordt primair gebruikt bij metingen conform IEC 61340-4-5 (persoonsaarding in elektrostatische veilige werk omgevingen).


Huur prijs per dag/ week € 20,00/ € 90,00 

(ex. BTW, borg en verzending)


Offerte aanvragen

High impedance meter (diverse types)

De high impedance meter is een elektrische weerstandsmeter met instelbare meetspanning. De internationale ESD-normen schrijven voor dat ESD metingen van oppervlakten of volumes met 100 V-gelijkspanning dienen te gebeuren. Een reguliere multimeter heeft een meetspanning van ~4,5V en is hiervoor derhalve niet geschikt. De meetnauwkeurigheid als gevolg van de interne constructie van de multimeter wordt snel slechter bij hoge elektrische weerstanden. ESD-veilige materialen hebben als eigenschap dat de elektrische weerstand op het oppervlak vaak heel hoog is. Derhalve is de elektrische weerstand van een ESD preventie gerelateerd product niet reproduceerbaar na te meten met een multimeter. Dit geldt ook voor het gebruik van isolatie weerstandstesters. Deze apparatuur is vanwege afwijkende test spanningen niet geschikt om gebruikt te worden volgens de internationaal afgesproken meetmethodieken.


De high impedance meter is geschikt voor metingen volgens:

IEC61340-2-3 (Onderzoek aan ESD-veilige materialen),

IEC61340-4-1 (ESD-vloeren),

IEC61340-4-5 (persoonsaarding in elektrostatische veilige werk omgevingen) 

IEC61340-4-9 (ESD-kleding).


Huur prijs per dag/ week € 20,00/ € 90,00 

(ex. BTW, borg en verzending)


Offerte aanvragen

Elektrostatische voltmeter

Een elektrostatische volt meter is geschikt voor het contact loos meten van elektrische spanning op een oppervlak.


Deze applicatie maakt het mogelijk om niet alleen spanning, maar middels enige calculatie ook elektrische lading te bepalen op het oppervlak. 


De e-stat volt meter is uitgerust met een 2 tweetal probe types, welke haaks op het oppervlak of evenwijdig aan het oppervlak opgesteld kunnen worden, naar gelang de beschikbare ruimte. 


Een analoge uitgang, maakt data logging via een oscilloscoop mogelijk.


Huur prijs per dag/ week € 100,00/ € 450,00 

(ex. BTW, borg en verzending)

Offerte aanvragen

Elektrische veldsterkte meter

De elektrische veldsterkte meter is het geschikte instrument voor metingen van het elektrisch veld op oppervlaktes van werktafels, verpakkingen en produktie middelen. Ook kleding kan hiermee worden onderzocht. 


De E-veld meter komt met een oplaadapparaat waardoor het mogelijk is om de oplaadbaarheid van materialen te kunnen onderzoeken. De charger met een werkspanning van +/- 1100 Volt biedt genoeg resolutie om de ontlading als gevolg van elektrische geleiding te kunnen vaststellen. 


Metingen met dit draagbare apparaat worden doorgaans uitgevoerd bij inspecties conform IEC61340-5-1 en IEC61340-5-4 (in voorbereiding).


Huur prijs per dag/ week € 15,00/ € 67,50

(ex. BTW, borg en verzending)

Offerte aanvragen

Charge plate monitor

Gebruik voor de kalibratie en afstelling van ionisatie apparatuur de "charged plate monitor" (CPM). Total ESD Solutions beschikt over 2 types: Een eenvoudig model voor het afstellen van vast opgestelde tafel-ionisatie apparatuur met ruime afstand tussen tafelblad en ionizer. Dit model beschikt over een eenvoudige 2-knops bediening en kan meteen worden ingezet na opstelling. 


Wanneer meer diepgaand onderzoek is vereist of wanneer men ionisatie apparatuur wilt afstellen, dan voorziet Total ESD solutions tevens in een geavanceerd model waarmee ook in machines of compacte gesloten ruimtes kan worden gemeten. Dit apparaat beschikt tevens over een charged plate van 15 x 15 cm (standaard maat) en een klein formaat plaat van 2,5 x 2,5 cm. 


De plaat op hoogte worden gesteld (ter nabootsing van gedefinieerde afstanden tussen producten en de ionisatie apparatuur, middels een tripod. Alle materialen zijn geschikt voor gebruik in een clean room.


Het afregelen van ionisatie apparatuur is beschreven in 

IEC61340-4-7 (ionizers).


Huur prijs eenvoudig model per dag/ week: € 20,00 / € 90,00
Huur prijs geavanceerd model per dag/ week: € 35,00 / € 157,50

(ex. BTW, borg en verzending)

Offerte aanvragen

Diverse speciale probes

Total ESD solutions beschikt over diverse specialistische probes welke o.a. geschikt zijn voor het verrichten van metingen aan:

>Kleding

>Zit meubilair

>Handschoenen

>Vlakke plaatmaterialen en verpakkingsmaterialen (o.a. folies/ blisters etc.) .


De probes kunnen worden gebruikt in conformiteit met diverse IEC61340-4-x standaarden en de nieuwe standaard voor compliance verificatie IEC61340-5-4 (in uitvoering)


Huur prijs per dag/ week € 15,00/ € 67,50 

(ex. BTW, borg en verzending)

Offerte aanvragen

ESD simulator

De ESD simulator of ESD gun is bedoelt voor gebruik conform IEC61000-4-2 en biedt de gebruiker de mogelijkheid om ESD ontladingen te simuleren.


Instelbaar tot 30 kV met positieve en negatieve polariteit. Dit apparaat dient tijdens gebruik met een deugdelijke aardaansluiting te zijn verbonden voor de veiligheid van de gebruiker en omstanders.


Huur prijs per dag/ week € 35,00/ € 157,50 
(ex. BTW, borg en verzending)Offerte aanvragen