Total ESD Solutions
verzorgt ESD-trainingen
voor professionals

Tijdens de ESD-basistraining leert u hoe u ESD-veilige persoonlijke beschermingsmiddelen correct gebruikt

ESD-basistraining

Volg de ESD-trainingen van Total ESD Solutions in het Engels, Duits of Nederlands

Training ESD-testen en -meten

De ESD-coördinator is verantwoordelijk voor het ESD control program

Opleiding ESD-coördinator

Heeft u behoefte aan het vergroten van de kennis van ESD-veilig werken bij uw personeel? Wilt u graag van ESD een
‘key selling point’ maken bij uw sales force? Of wilt u uw logistieke dienstverlening voorzien van expertise op het gebied van ESD- inspectie en ESD-veilig verpakken? De ESD-trainingen van Total ESD Solutions zijn geschikt voor uiteenlopende doelstellingen.Klassikale deelname in 2020 is mogelijk op ons bezoek adres, op de volgende data:

                  


DataModule onderwerp
Woensdag 19 februariESD basics/ ESD meetechnieken

Vrijdag 21 februari

ESD basics/ ESD meetechnieken
Donderdag 12 maartESD basics/ ESD meetechnieken
Vrijdag 13 maartESD beleid/ ESD auditing
Vrijdag 27 maartESD basics/ ESD meetechnieken
Vrijdag 10 aprilESD basics/ ESD meetechnieken
Woensdag 29 aprilESD basics/ ESD meetechnieken
Donderdag 13 meiESD basics/ ESD meetechnieken
Vrijdag 14 meiESD beleid/ ESD auditing
Woensdag 3 juniESD basics/ ESD meetechnieken
Donderdag 4 juniESD beleid/ ESD auditing
Woensdag 9 septemberESD basics/ ESD meetechnieken
Donderdag 10 septemberESD beleid/ ESD auditing
Vrijdag 25 septemberESD basics/ ESD meetechnieken
Donderdag 26 novemberESD basics/ ESD meetechnieken
Vrijdag 27 novemberESD beleid/ ESD auditing
Donderdag 17 decemberESD basics/ ESD meetechnieken
Vrijdag 18 decemberESD beleid/ ESD auditingInformeert u naar de kosten per deelnemer en optionele mogelijkheden t.a.v. certificering en toetsing.

Volgt u meer dan 1 module  op de dezelfde dag, dan ontvangt u 15% korting op de totaal prijs en is een lunch inbegrepen.

ESD-basistraining

Deze instaptraining gaat in op de alledaagse toepassingen van elektrostatica, wat dit natuurkundige fenomeen eigenlijk is en welke schade het in gevoelige apparatuur veroorzaakt.


De cursisten leren hoe ze de ESD-veilige persoonlijke beschermings-middelen correct gebruiken. Door middel van interactieve proefjes ondervinden ze welke effecten deze hebben op de ESD-veiligheid.


De ESD- basistraining is laagdrempelig en interactief, en kan verzorgd worden in het Nederlands, Duits of Engels.Inschrijven voor de basistraining

Training in ESD meet technieken

Deze cursus is in het bijzonder geschikt voor professionals werkzaam in het verrichten van elektrotechnische inspecties, of diegene die belast zijn met het uitvoeren van periodieke ESD inspecties in productie bedrijven. 


In veel gevallen worden ESD-inspecties in elektrostatisch veilige ruimten gecombineerd met NEN3140-veiligheidsinspecties. Daarbij wordt specifieke doch verschillende meetapparatuur gebruikt. De interpretatie van deze meetgegevens is specialistisch werk. De cursisten maken zich vertrouwd met de meetinstrumenten onder begeleiding van de docent en door met elkaar de tips & tricks van verschillende meettechnieken te ontdekken.


Deze training kan verzorgd worden in het Nederlands, Duits of Engels.Aanmelden voor de training in ESD meetechnieken

Opleiding ESD-coördinator

Na succesvolle afronding van deze training is de cursist in staat op te treden als lokale ESD deskundige in een bedrijf of instelling. Een elektrotechnische achtergrond is hierbij een pré.


De coördinator maakt, beheerst en controleert het ESD preventie plan. Dit beleidsplan beschrijft de ESD-gevoelige producten, de maatregelen om ESD-ontladingen te voorkomen en hoe personen zich in de aangewezen ESD-veilige ruimtes dienen te gedragen en de (ESD gerelateerde) 

persoonlijke beschermingsmiddelen dienen te gebruiken. De ESD-coördinator voert periodieke interne inspecties uit en is de contactpersoon voor externe inspectiebedrijven. Hiervoor is kennis van de internationale standaardisatie op ESD-gebied, interne beleidsregels en meetmethodieken onmisbaar.


De ESD coördinator training bestaat uit 4 modules van een halve dag en kunnen achter elkaar of met tussenpozen gevolgd worden.

Module 1 ESD basics 

Module 2 ESD meettechnieken

Module 3 Opstelling ESD beleidsplan

Module 4 ESD auditing

Deze meerdaagse training wordt klassikaal verzorgd op ons bezoek adres, of op uw locatie en kan worden gegeven in het Nederlands, Duits en Engels.Aanmelden voor de opleiding tot ESD coordinator

Aanvullende informatie over de trainingen

Total ESD Solutions verzorgt desgewenst alle trainingen op uw locatie. Wij beschikken echter ook over een eigen trainingsfaciliteit. U kunt alleen of met enkele collega's deelnemen aan onze klassikale cursussen te Helmond.  Tijdens de interactieve demo’s en proeven in de diverse trainingen kan gebruik gemaakt worden van het instrumentarium van Total ESD Solutions. Wanneer voorhanden mag u ook uw eigen instrumenten meenemen voor specifieke instructie in het gebruik ervan.


Alle trainingen kunnen worden afgesloten met een theorie en/ of praktijk examen. Certificaten van deelname zijn eveneens optioneel. Wanneer deze worden afgelegd, zal het examen resultaat op uw certificaat worden vermeld. 


Heeft u bijzondere wensen met betrekking tot ESD gerelateerde thematrainingen (denk bijvoorbeeld aan ESD veilig product ontwerp, verpakkingstechnieken, of afstelling van ionisatie apparatuur), of wenst u een aangepaste doch volledige praktijkgerichte training?

Neem contact met ons op